Συχνές Ερωτήσεις

Πώς λειτουργεί το Miha;

Το Miha bodytec είναι πολύ απλό στη χρήση του. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κανονίσεις τη συνεδρία και να έρθεις στο χώρο μας.

Πριν αρχίσει η συνεδρία, φοράς το ειδικά σχεδιασμένο γιλέκο που διατίθεται σε διάφορα μεγέθη για τέλεια εφαρμογή, το οποίο περιέχει ηλεκτρόδια στις ζώνες της άνω και κάτω πλάτης, των ραχιαίων μυών, στους κοιλιακούς και το στήθος. Οι επιφάνειες των ηλεκτροδίων καλύπτονται με ένα απορροφητικό, αντιβακτηριακό στρώμα από μικρο-ίνες. Αφού αρχίσει η συνεδρία, που διαρκεί 20 λεπτά υπό την επίβλεψη του γυμναστή, το γιλέκο έρχεται σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα, επιτρέποντας σε όλες τις ομάδες των μυών να διεγείρονται ταυτόχρονα ή μεμονωμένα.

Στις μεγάλες μυϊκές ομάδες (πόδια, κοιλιά, γλουτοί, πλάτη, στήθος, χέρια, ώμοι), τοποθετούνται 8 συνολικά ζευγάρια από ηλεκτρόδια. Μέσω των μικρών διεγέρσεων που προκαλεί το γιλέκο Miha bodytec, ενεργοποιούνται και ασκούνται όλοι οι μύες που βρίσκονται ανάμεσα στα ηλεκτρόδια, αλλά και οι μύες που βρίσκονται βαθύτερα στο σώμα, όπως αυτοί στο πυελικό έδαφος ή οι βαθείς ραχιαίοι μύες. Έτσι, αποφεύγονται οι μονομερείς πιέσεις και η ενδεχόμενη μυϊκή ανισορροπία, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η εντονότερη άσκηση κάθε επιμέρους μυός, σε σαφώς πιο σύντομο χρόνο και με πολύ λιγότερο κόπο σε σχέση με την παραδοσιακή γυμναστική.

Με τη βοήθεια των εξατομικευμένων προγραμμάτων του Miha bodytec διάρκειας 20 λεπτών και σε συνδυασμό με την αερόβια άσκηση και το τρέξιμο στο διάδρομο, προάγεται η πολυλειτουργικότητα της προπόνησης με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η εκγύμναση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οριζόντια θέση (χωρίς άλλη άσκηση) ή με ενεργό τρόπο, δηλαδή με συμπληρωματικές ασκήσεις σε όρθια στάση ή ακόμη και δυναμικά μέσα από περίπλοκες κινήσεις.

Πότε βλέπω αποτελέσματα χρησιμοποιώντας το Miha bodytec;

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία με τη χρήση του Miha bodytec, υπάρχει η αίσθηση αναζωογόνησης στο σώμα σου. Μετά από τρεις κιόλας συνεδρίες, εμφανίζονται ορατά αποτελέσματα όπως η καλύτερη στάση του σώματος. Μετά από έξι διαδοχικές συνεδρίες, αρχίζει η αναμόρφωση του σώματος, η αύξηση της δύναμης, ακόμα και η βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας.

Μπορώ να χάσω βάρος με το Miha bodytec;

Ναι, στην πρώτη φάση των ασκήσεων με το Miha bodytec, θα αρχίσεις να  χάνεις πόντους, ενώ κατά τη δεύτερη φάση, η ηλεκτρομυική διέγερση ενισχύει την επίθεση στις αποθήκες λίπους του ανθρωπίνου σώματος. Λόγω της αύξησης της μυϊκής δραστηριότητας κατά πέντε φορές, αυξάνεται και η κατανάλωση ενέργειας και φυσικά η καύση θερμίδων.

Γιατί είναι πιο αποτελεσματικό από τη συμβατική άσκηση με τα βάρη;

Το Miha bodytec είναι ένα πλήρες σύστημα εκγύμνασης που ενεργοποιεί πάνω από το 90% των μυών ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας και τους βαθύτερους σταθεροποιητικούς μύες για ενίσχυση της δύναμης, σε αντίθεση με τη συμβατική προπόνηση.

Μπορώ να ασκούμαι με το Miha bodytec μακροπρόθεσμα;

Ναι, όπως συμβαίνει και με την συμβατική γυμναστική, έτσι και με το Miha bodytec, η άσκηση θα πρέπει να γίνεται συστηματικά. Αν δεν προπονείσαι για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, οι μύες θα επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου κατά τη διάρκεια της συνεδρίας;

Εφόσον σου παρέχεται  νερό, πετσέτες, πρόσβαση σε ντους, το μόνο που χρειάζεσαι μαζί σου είναι την καλή σου διάθεση.

Είναι επικίνδυνο;

Σε καμία περίπτωση. Η γυμναστική ή θεραπεία με τη χρήση ρεύματος χαμηλής συχνότητας ηλεκτροδιέγερσης, δεν είναι επικίνδυνη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, οι μικροί εγγενείς ηλεκτρικοί παλμοί του γιλέκου Miha bodytec, δε φτάνουν στα όργανα ή την καρδιά και ενεργοποιούν αποκλειστικά τους γραμμωτούς σκελετικούς μύες ελέγχοντας τις ίνες ταχείας συστολής τους, με τη διέγερση να είναι οικεία για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σε ποιους απευθύνεται το Miha bodytec;

Το Miha bodytec είναι κατάλληλο για όλους, άντρες και γυναίκες από 16 ετών και πάνω. Αντενδείξεις υπάρχουν μόνο σε συγκεκριμένα άτομα που έχουν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, όπως όσοι πάσχουν από καρδιακές ασθένειες ή έχουν βηματοδότη. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει ιατρική βεβαίωση στα άτομα με : υψηλή αρτηριακή πίεση, θρόμβωση, διαταραχές του κυκλοφορικού, αρτηριοσκλήρυνση, νευρολογικές ασθένειες, επιληψία, κήλη, φυματίωση, όγκους, διαβήτη, προβλήματα των νεφρών.

Πώς μπορώ να αναβαθμίσω την προπόνησή μου;

Φυσικά, υπάρχουν πολλαπλές δυνατότητες άσκησης με το συμπληρωματικό εξοπλισμό (μπάλες, λάστιχα, διάδρομος, έξτρα ηλεκτρόδια, κλπ) που μπορούν να ανανεώσουν τον τρόπο προπόνησης και να αποδώσουν πιο εντοπισμένα ή εξειδικευμένα αποτελέσματα. Επιπλέον όμως, στο δεύτερο κατάστημά μας στα Κουνουπιδιανά, διαθέτουμε την αποκλειστική λειτουργία –εντός Κρήτης-  μίας εξίσου πρωτοποριακής πρότασης προπόνησης, του SURFSET (σανίδα)! Το SURFSET είναι ότι καλύτερο για να γυμνάσει κάποιος όλο του το σώμα μιας κ βασίζεται σε ένα από τα απαιτητικότερα αθλήματα στον κόσμο, το surfing. Με το SURFSET, εκτελούμε προπονήσεις που χτίζουν ισορροπία, σταθερότητα, ευκινησία, δύναμη, συντονισμό, αερόβια ικανότητα, δυνατό κορμό και γραμμωμένους μύες.