WATTBIKE

Το WattBike δεν είναι ένα ποδήλατο spinning. Είναι ένα κανονικό ποδήλατο, απλά για χρήση σε εσωτερικό χρόνο και το απόλυτο εργαλείο προπόνησης, προετοιμασίας, ενδυνάμωσης και αποκατάστασης από τραυματισμούς – όποιο άθλημα και να κάνετε.

Το WattBike θα χρησιμοποιηθεί όταν ο καιρός είναι βροχερός, όταν βρέχει ή όταν έχει πολύ ζέστη. Επίσης, θα χρησιμοποιηθεί όταν έξω είναι σκοτάδι ή από ανθρώπους που για τον οποιοδήποτε λόγω αισθάνονται άβολα να ποδηλατήσουν σε εξωτερικό χώρο. Επίσης θα χρησιμοποιηθεί όταν θέλουμε να εκτελέσουμε συγκεκριμένη διαλειμματική προπόνηση, σε ιδανικές συνθήκες, χωρίς εξωτερικές παρεμβολές και χωρίς κίνδυνο από τρίτους ή απώλεια ελέγχου από την κούρασή μας. Μπορούμε να κάνουμε τα «κομμάτια» μας με ακρίβεια και να τα επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά χωρίς να μας ενοχλεί κανείς. Επίσης, είναι ένα «εργαλείο» για τη μέτρηση των αθλητικών επιδόσεων στη ζεστασιά του σπιτιού μας.

Κάνε ποδήλατο με το

WATTBIKE

Το WattBike απεικονίζει live όλες τις πεταλιές σε ένα γράφημα που δε θα το συναντήσετε πουθενά αλλού. Με συχνότητα καταγραφής δεδομένων 100 φορές το δευτερόλεπτο, η ακρίβεια στο στροφόμετρο και το βατόμετρο είναι απλά ασύλληπτη και η απεικόνιση της πεταλιάς μας «εκπαιδεύει» στο να ποδηλατούμε αποτελεσματικότερα.

Ξεχάστε την αίσθηση των 15 λεπτών που βαριέσαι και θες να κατέβεις από το ποδήλατο. Το γράφημα και η ανάλυση των δεδομένων του WattBike είναι απλά εθιστική. Τα χιλιόμετρα περνούν ευχάριστα και η προσοχή μας επικεντρώνεται στο πώς θα πεταλάρουμε σωστά. Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσουμε το ποδήλατό μας στο δρόμο, η διαφορά στο στροφάρισμα και στην τεχνική θα είναι παραπάνω από αισθητή.

Το WattBike έχει δύο συστήματα λειτουργίας. Η ρύθμιση της αντίστασης γίνεται είτε με τον εγκλωβισμό ποσότητας αέρα που περνά μέσα από μια έλικα είτε μαγνητικά – φρενάροντας τον βαρύ δίσκο αντίστασης.

Ο συνδυασμός των δύο συστημάτων επιτρέπει υψηλή περιστροφή (cadence) με ελαφριά αντίσταση (για προπονήσεις αντοχής ή/και βελτιώνοντας το καρδιοαναπνευστικό μας ή αναρρώνοντας από έναν τραυματισμό) αλλά επίσης και χαμηλή συχνότητα πεταλαρίσματος με πολύ μεγάλη αντίσταση (για προπόνηση δύναμης, Κάψιμο λίπους , εκκινήσεις, προσομοίωση απότομης κλίσης, κλπ).

Το «αερόφρενο» με διαβάθμιση από το 1 έως το 10 προσομοιώνει τον τρόπο που ποδηλατούμε στον δρόμο και τις αλλαγές των ταχυτήτων στο σασμάν μας, ενώ η μαγνητική αντίσταση μας επιτρέπει να επιλέγουμε την κλίση σε ανηφόρα. Το WattBike είναι ένα κανονικό ποδήλατο με το οποίο μπορούμε να μετράμε δεδομένα με ακρίβεια. Γι’ αυτόν το λόγο δεν έχει λειτουργία για αλλαγή της αντίστασης ηλεκτρονικά. Στο WattBike μας ενδιαφέρει η δύναμη και το έργο που παράγει ο αθλητής. Επίσης χρησιμοποιείται συστηματικά για τη βελτίωση της τεχνικής μας. Εάν δε στροφάρουμε σωστά και συμμετρικά, με πλήρη περιστροφή των πεταλιών χρησιμοποιώντας όλους τους μυς των ποδιών μας, τα watts δε θα είναι σταθερά και θα έχουν μεγάλη διακύμανση. Κάτι τέτοιο συμβαίνει σε όλα τα είδη προπονητηρίων που έχουν ηλεκτρονική λειτουργία αντίστασης που ουσιαστικά δεν βοηθά στην εξέλιξη της τεχνικής μας. Ακόμα και πολύ έμπειροι χρήστες, με πολλά χρόνια χρήσης προπονητηρίων με ηλεκτρονική ρύθμιση της αντίστασης, θα διαπιστώσουν αμέσως το τεράστιο κίνητρο του να προσπαθείς σε κάθε πεταλιά να ελέγξεις μόνος σου το ρυθμό περιστροφής και τη δύναμη (watts).

Στο λογισμικό του περιέχει τεστ με τα οποία μπορείτε να συγκρίνετε τις επιδόσεις σας με αθλητές υψηλού επιπέδου ή να συνδεθείτε σε κάποιο πρόγραμμα βίντεο όπως το SUFFERFEST.

Εκεί που το WattBike «χτυπάει» κορυφή, είναι η καταγραφή και ανάλυση των δεδομένων. Ικανό να εκτελέσει με ακρίβεια ακόμα και εργομετρικό τεστ με δεδομένα τόσο κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την άσκηση. Πάνω από 40 μεταβλητές καταγράφονται όπως δύναμη, καρδιακοί παλμοί, συχνότητα περιστροφής, αποτελεσματικότητα πεταλιάς, διάρκεια και γωνία μέγιστης δύναμης, ισορροπία ανάμεσα σε δεξί και αριστερό πόδι.

Η βασική διαφορά του WattBike και το πλεονέκτημά του σε σχέση με οποιοδήποτε προπόνηση εσωτερικού χώρου είναι η απλότητά του. Δε χρειάζεται να έχετε δεύτερο ποδήλατο για το προπονητήριο, ούτε ειδικά λάστιχα. Δε χρειάζεται να ελέγχετε το καλιμπράρισμα κάθε φορά ή όλους εκείνους τους παράγοντες που θα σας δώσουν ακρίβεια στη μέτρηση των watts. Απλά ανεβαίνετε στο WattBike και αρχίζετε να πεταλάρετε. Το WattBike δε χρειάζεται ποτέ καλιμπράρισμα.
Θα το προτιμήσετε για την απίστευτη λειτουργία εκμάθησης και σκαναρίσματος πεταλιάς, τη ρεαλιστική αίσθηση ποδηλάτου, την ευκολία στη χρήση, την ακρίβεια του βατόμετρου, την ανάλυση των δεδομένων και τη συνδεσιμότητα ANT+. Σαφέστατα μια κατηγορία από μόνο του – το μοναδικό «πραγματικό» ποδήλατο με «πραγματικό» βατόμετρο ακριβείας.